FinnBuild -

FinnBuild 2016: Ensimmäisen päivän highlightit

57fe1834e6ffc.jpg

22. kertaa järjestettävä Suomen suurin rakennus- ja talotekniikkatapahtuma FinnBuildin ensimmäinen messupäivä oli menestys ja kulki vilkaampana, kuin viime kerralla. Yli 500 näytteilleasettajaa, sadat puheenvuorot, tietoiskut, seminaarit ja paneelikeskustelut pitivät huolen, että kävijöillä oli paljon korkeatasoista ohjelmaa alan uusimpiin ratkaisuihin ja ilmiöihin liittyen. Lisäksi FinnBuildissa on tänä vuonna yli 60 ulkomaista näytteilleasettajaa yhteensä 16 eri maasta. Uutuutena messuilla on pienyrityksille suunnattu startup-alue, jossa pääsee tarkastelemaan alan uusimpia innovaatioita. Kokosimme yhteen ensimmäisen päivän highlightit:

FinnBuild Highlights voittajien esittely

FinnBuild Highlightsin tarkoituksena on esitellä FinnBuildin sekä sen sisartapahtumien mielenkiintoisimmat tuotteet, järjestelmät, menetelmät ja palvelut. Highlights-tuotteet valitsee puolueeton tuomaristo.

Tällä kertaa Highlights-tuotteista valitaan vielä yksi ylitse muiden. Highlights-voittaja saa erikoispalkinnon, joka nostaa tätä esille kotimaisessa ja kansainvälisessä mediassa. Erikoispalkinto on 3000 euroa ja se on käytettävä kansainvälistymiseen.

Highlights-tuotteet kerrottiin aamulla messujen avaamisen yhteydessä ja ne ovat esillä koko FinnBuild 2016 -messukokonaisuuden ajan niille varatulla erikoisosastolla näyttelyalueella Messukeskuksessa. Tutustu tuotteisiin tarkemmin täältä.

Puheenvuorot

Päälavalla käsiteltiin muun muassa rakennusalan laatumurrosta, digitalisaatiota PK-rakennusyrityksen näkökulmasta sekä digitalisaation vaikutusta tuottavuuteen sekä nollaenergiarakentamisen energiamääräyksistä käytännössä. Lisäksi päälavalla nähtiin kansanedustaja ja yrittäjä Antero Vartia, joka kertoi Helsinkiin viime keväänä avatun Löyly-ravintolan ekologisesta rakentamisesta. Puheenvuoroissa ja keskusteluissa käsiteltiin myös puurakentamista ja sen tuomista eduista niin Suomessa, kuin kansainvälisellä tasollakin. 

Tietokahviloiden puheenvuoronvuoroissa käsiteltiin monipuolisesti rakentamisen tulevaisuuteen liittyviä teemoja. Tietokahvilan aihepiirit käsittelvitä muun muassa teollisen korjausrakentamisen mahdollisuuksia, digitalisaatiota, ekologisuutta ja uudenlaisia teknologioita.

Teema-alueet

FinnBuildin alue on jakaantunut seitsemään eri teema-alueeseen, joka jäsentävät tuotteet ja palvelut kokonaisuuksiksi. Alueet ovat talotekniikka, Wood Town, Rakennuskoneet ja työkalut, hyötyajoneuvot, Security City, Työvaateet ja työturvallisuus sekä rakentaminen. Näiden lisäksi samanaikaiset tapahtumat tekevät messuista monipuolisen kokonaisuuden, joka tarjoaa jokaiselle rakennus- ja talotekniikka-alalla työskentelevälle nähtävää ja koettavaa. Ohjelma jakaantuu kolmen pääteeman alle: digitalisaation mahdollisuudet rakennuslalalla, tuottavuus ja kilpailukyky sekä rakennetun ympäristön tulevaisuus.

Torstai ja perjantai

Mikäli et ehtinyt tänään paikalle, ehdit mainiosti vielä huomenna ja perjantaina, jolloin paneutuminen pääteemojen alle jatkuu – keskustelussa on esimerkiksi 2020-luvun rakennusmarkkinat, Kalasataman REDI-hanke, ja rakentamisen tehostamiseen liittyviä puheenvuoroja. Torstaina klo 10.00 päälavalla liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin aiheena on tulevaisuuden liikennehankkeet ja digitalisaation mahdollisuudet. Torstaina järjestetään myös FinnBuild Awards-iltajuhla, jossa jaetaan useita rakennusalan merkittäviä palkintoja. Toisen messupäivän ja iltajuhlan kruunaa rokkibändi Eppu Normaalin esiintyminen. Illalliskortteja on vielä muutama jäljellä ja omasi voit hankkia täältä.

Perjantaina päälavalla kuullaan rakennushankkeiden kosteudenhallinasta, rakennetun ympäristön terveellisyydestä ja esitellään Pasilan Tripla-hanketta. Lisäksi perjantaina on paljon ohjelmaa erityisesti opiskelijoille: messuilla käytävä SPAN-puusiltakilpailu huipentuu, keskustellaan siitä, miten työllistyä alalle sekä opiskelijat pääsevät tutustumaan messujen monipuoliseen tarjontaan. Voit lukea täältä lisää opiskelijapäivän tarjonnasta. Myös FinnBuildin aiemmasta blogikirjoituksesta löytyy opiskelijoiden mietteitä rakennusalasta ja sen tulevaisuudesta sekä video SPAN-puusiltakilpailuun valmistautumisesta.

Katso alta video ensimmäisen messupäivän tunnelmista. Nähdään messuilla!