SPAN 18 -puusiltakilpailu haastaa opiskelijat!

Siltakilpailui opiskelijoille 

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry, Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry ja Messukeskus järjestävät SPAN 18 -puusiltakilpailun FinnBuild 2018 -messujen yhteydessä.

Kilpailu oli tarkoitettu rakennustekniikan ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille ympäri Suomea. Kilpailutehtävänä oli rakentaa 1,0 metrin vapaan jännevälin silta, kun käytettävissä on

  • 9 metriä 10×10 mm rimaa
  • 1,5 metriä 10×20 mm rimaa
  • 1 dl Erikeeperiä

 

FinnBuild_SPAN-kilpailu

Kilpailussa opiskelijat saavat ensi käden kokemusta koko rakentamisen prosessista. Taitoja tarvitaan ja punnitaan niin sillan suunnittelussa kuin puun käsittelemisessä. Kilpailumuoto ja messujen fantastiset puitteet tuovat tekemiseen oman jännityksensä, ja palkinnot ovat totta vie merkittävät!

Lue lisää

RIL.FI

Vuonna 2016 Kolmessa kategoriassa palkittiin kaksi joukkuetta

Palkintoraati valitsi kilpailun esteettisimmäksi sillaksi Turun ammattikorkeakoulun joukkueen rakentaman sillan. Kestävimmän sillan oli rakentanut Tampereen ammattikorkeakoulun joukkue, jonka silta kesti koestuksessa 461,5 kg:n kuorman.  Samaisen Tampereen ammattikorkeakoulun joukkueen arvioima kantavuus oli lähimpänä koestuksen tulosta. Joukkueen oma ennakkoarvio sillan kantokyvystä ylittyi 13 prosentilla.

2016 Osallistuneet joukkueet:

Aalto-yliopisto, Hämeenlinnan amk, Karelia amk, Metropolia amk x2, Oulun yliopisto, Saimian amk, Tampereen amk x2, Tampereen teknillinen yliopisto ja Turun amk x2