Congrid Oy:n tuotanto-ohjausohjelmisto nappasi FinnBuild Highlights 2016 -kilpailun voiton 

Vuonna 2016 Highlights -kilpailuun haki mukaan 39 yritystä, joista kuusi tuomaristo nosti esiin valintoinaan. Tuomariston valinnat olivat kootusti esillä messuilla omalla alueellaan.

2016 kilpailun voitto meni Congrid Oy:n rakennustyömaan laadun- ja työturvallisuuden hallintaan ja valvontaan kehitetylle ohjelmistokokonaisuudelle, joka koostuu mobiiliapplikaatiosta ja pilvipalvelusta.

”Helppokäyttöinen ohjelmisto pureutuu rakennustyömaan ohjauksen kannalta keskeisiin asioihin. Se helpottaa havaintojen ja tarkastusten tekemistä ja säästää työnjohdon aikaa huomattavasti. Läpinäkyvyyttä parantaa se, että havainnot ja raportit näkyvät kaikille projektin osapuolille samanaikaisesti. Vaikka ohjelmisto on kehitetty suomalaisen rakentamisen tuotannonohjaukseen, se toimii hyvin myös ulkomailla. Congrid tähtääkin ohjelmistollaan ulkomaiden markkinoille, mihin sillä on hyvät mahdollisuudet. Tämä osoittaa start up -yritykseltä kiitettävää kunnianhimoa ja ennakkoluulottomuutta – tällaisilla tuotteilla rakennusala uudistuu”, toteaa raadin puheenjohtajana toiminut toimitusjohtaja Laura Apilo VTT Expert Services Oy:stä.

Kilpailun voitto tuo pienessä start up -yrityksessä uskoa tulevaisuuteen.

”Meille tämä huomionosoitus on todella merkittävä ja innostava. On hienoa, että pieni start up -yritys on huomioitu uskottavana tekijänä rakennusalalla. Tämä vahvistaa meidän uskoamme siihen, että olemme tehneet jotain oikein ja teemme niin jatkossakin”, toteaa Congrid Oy:n toimitusjohtaja Timo Makkonen.
”Meidän etumme on se, että olemme erittäin hyvin perillä suomalaisen rakentamisen ja tuotannonohjauksen arjesta. Emme pyri muuttamaan nykyisiä käytäntöjä, vaan pystymme vastaamaan työmaiden olemassa oleviin ongelmiin ja haasteisiin”, Timo Makkonen jatkaa.

FinnBuild Highlights -voittaja on valittu kunniamaininnan saaneiden joukosta nyt ensimmäistä kertaa. Voittaja sai Suomen Messusäätiön rahoittaman, 3 000 euron suuruisen apurahan, joka on suunnattava kansainvälistymiseen. Valintaraatiin kuuluivat Laura Apilo, puheenjohtaja (VTT Expert Services Oy), Jukka Pekkanen (Rakennusteollisuus RT ry), Ilkka Salo (Teknologiateollisuus ry) ja Reijo Kangas (TEKES).

Highlights 2016 voittaja:

Congrid Oy – Laatua perkele!

Congrid_logo_300x300

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Me kyllästyimme rakennustyömaan huonoon laadun- ja työturvallisuuden hallintaan. Teimme mobiilisovelluksen, joka ratkaisee ongelman. Työmaan dokumentointi ei ole koskaan ennen ollut näin helppoa ja säästänyt näin paljon aikaa ja rahaa. Sovelluksemme tuo työmaan laatutason reaaliaikaisesti näkyväksi projektin eri osapuolille.

Congrid FinnBuild-osastolla: 7d57.

www.congrid.fi

Highlights 2016 Tuomariston Valinnat:

 

 

Danfoss Link – kodin lämmityksen hallinta ei koskaan ole ollut näin helppoa!

Danfoss Link App

Ohjaa ja ajasta kosketusnäytöllisestä keskusyksiköstä tai älypuhelimestasi huonekohtaisia lämpötiloja sopimaan perheen päivittäiseen elämänrytmiin. Langaton järjestelmä on helppo asentaa myös remontointikohteisiin tai vapaa-ajan asuntoihin, joissa lämpötilan etäohjaus on suuri etu.

Danfoss osasto 6d79 Finnbuild –messuilla.

www.smartheating.danfoss.fi

Video: www.youtube.com/watch?v=lZ2GxrykjNQ

HögforsGST HybridiLTO

kuva_highlights_www

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HögforsGST on lämmönsiirron edelläkävijä Suomessa.Olemme kehittäneet lämpöpumppumarkkinoille oman tuoteperheen mahdollistaen kaikille osapuolille parhaan lopputuloksen.
Hybridi–tuoteperheemme on suunniteltu modulaariseksi järjestelmäksi joka on nopea asentaa ja takaa järjestelmän optimaalisen toiminnan.
Kokonaisuutta seurataan FIKSU –järjestelmällä,näin voidaan todentaa järjestelmän toiminta sekä hyödyt.

HögforsGST Oy FinnBuild-messuilla osastolla 6a73.

www.hybridilto.fi

Mirkan pölytön verkkohiontakonsepti

FinnBuild_polytön_verkkohionta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pölytön verkkohiontakonsepti ja Abranet® -verkkohiomatuotteet ovat täysin suomalainen innovaatio. Ainutlaatuinen verkkohiontakonsepti mahdollistaa pölyttömän hionnan, jonka seurauksena on laadukkaampi lopputulos ja terveellisempi työympäristö. Verkkohiomatuotteiden tuhannet reiät mahdollistavat ilmiömäisen pölynpoiston verrattuna tavallisiin hiontamenetelmiin.

Tule tutustumaan pölyttömään hiontaan Mirkan osastolle 6m97.

www.mirka.fi

Lammin Signal Window®

SW_finnbuild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parantaa matkapuhelimen kuuluvuutta sisätiloissa.

Ikkunoiden selektiivilasit vaimentavat matkapuhelinsignaalin etenemistä ikkunan läpi. Puhelut saattavat pätkiä ja katkeilla, pahimmillaan kenttä puuttua kokonaan.

Lammin Ikkuna Oy:n kehittämänä Signal Window® -ominaisuus läpäisee matkapuhelintaajuudet (2G, 3G, 4G/LTE) tavanomaista tehokkaammin.

Ominaisuus ei heikennä ikkunan U-arvoa ja mahdollistaa puhelinsignaalin voimakkuuden moninkertaistumisen olosuhteista riippuen. Ikkuna ei poikkea muilta ominaisuuksiltaan tavallisesta ikkunasta.

Lammin Ikkuna Oy FinnBuildissa osastolla 1e21.

Oraksen älykäs pesukoneventtiili toimii langattomasti ja sitä voidaan käyttää minkä pesuallashanan tai keittiöhanan kanssa tahansa.

Oras

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voidaan asentaa sekä kuumaan että kylmään veteen, lisäksi painonapin sijoituspaikka on vapaasti valittavissa. Sulkeutuu automaattisesti tuoden lisäturvaa. Helppokäyttöisen painonapin ansiosta tuote soveltuu myös seniorikotitalouksille tai liikuntarajoitteisille henkilöille.

Tutustu tuotteeseen osastollamme 6b71!

www.oras.com/fi/consumer/

 

Uponor R2i Kasetti takaa onnistuneen putkiremontin

Uponor300x300

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ready to install –ratkaisujen viimeisin täydennys on Uponor R2i Kasetti, jonka avulla kerrostalon käyttövesi- ja viemäriputkistojen uusiminen toteutetaan nopeasti ja kustannustehokkaasti.
Korkean teollisen esivalmistusasteen omaava Uponor R2i Kasetti vähentää merkittävästi työtä itse asennuspaikalla, eli asukkaiden kodeissa. Tämä vähentää suoraan rakennusaikaa ja kustannuksia, sekä minimoi myös rakennusvirheiden mahdollisuuden. Tarkoituksena on tehostaa rakentamista elementtijärjestelmien avulla niin että haitta asumiselle olisi mahdollisimman lyhyt. Tämä tarkoittaa koko rakentamisen kulttuurissa siirtymistä paikalla rakentamisesta paikalla asentamiseen.

Lisätietoja Finnbuild messuosastolta 6c79 tai projektipalvelu@uponor.com

FinnBuild Highlights esittelee FinnBuildin ja samanaikaisten tapahtumien mielenkiintoisimmat tuotteet, järjestelmät, menetelmät ja palvelut. Highlights-tuotteet valitsee puolueeton tuomaristo.

Ketkä voivat osallistua?

Highlights-ehdotuksia voivat tehdä maksutta kaikki FinnBuild 2016 -messujen sekä sen samanaikaisten tapahtumien (Arena, Jäte, Vesi, Ympäristö, InfraExpo, ViherTek) näytteilleasettajat.
Osallistuva ehdotus voi olla valmis tutkimus- tai kehitystyöhön perustuva, alaa uudistava tuote, palvelu tai menetelmä, jolla on kaupallista merkitystä. Hakuaika on päättynyt 10.6.2016.

Katso tarkat osallistumisohjeet

Valintojen julkistus

Highlights-valinnat julkistetaan syyskuussa ja ne ovat FinnBuild-messujen ja sen rinnakkaistapahtumien mediatiedotuksen yksi kärkiaiheista. Highlights-erikoispalkinnon voittaja julkistetaan to 13.10. Awards Partyssa. Highlightsit ovat näyttävästi esillä tapahtumassa sekä sen verkkosivuilla.