Skip to content

FinnBuild Highlights 2024 -kilpailu on avattu 

FinnBuild Highlights -kilpailussa etsitään jälleen vuoden mielenkiintoisimpia uutuustuotteita ja palveluja.

Hae mukaan kilpailuun

FinnBuild Highlights 2024 -kilpailu on avattu 

FinnBuild Highlights -kilpailussa etsitään jälleen vuoden mielenkiintoisimpia uutuustuotteita ja palveluja. Suomen suurin rakennus- ja talotekniikkatapahtuma FinnBuild täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Kansainvälinen juhlatapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 8.–10.10.24. 

FinnBuild Highlights -kilpailussa etsitään rakennusalan mielenkiintoisimmat keksinnöt ja tuotekehityksen helmet, jotka  

  • tehostavat alan liiketoimintakykyä, laadunkehitystä ja turvallisuutta tai   
  • ekologista vastuullisuutta (vähähiilisyys, kiertotalous, biodiversiteetti) tai  
  • sosiaalista vastuullisuutta (henkilöstö, yhteiskuntavastuu, rakennuksen loppukäyttäjät).  

Ehdotus voi olla tutkimus- tai kehitystyöhön perustuva, alaa uudistava valmis tuote, palvelu tai menetelmä, joka täyttää kilpailun hakukriteerit. Suomen Messusäätiön myöntämän 15 000 euron palkintorahan saaja valitaan yleisöäänestyksellä FinnBuildissä 8.–10.10.24. Ehdotusten on oltava perillä 23.8.2024 mennessä.

Hae mukaan kilpailuun

Valinnan kriteerit

Highlights-valinnoissa raati kiinnittää huomiota muun muassa:

  • Rakennus- ja talotekniikka-alan tai infra-alan ja yhdyskuntatekniikan uuteen soveltamiseen tai uuden ja vanhan tiedon innovatiiviseen yhdistämiseen.
  • Ehdotuksen tuomiin käytännön ratkaisuihin, etuihin ja hyötyihin loppukäyttäjälle, asiakkaalle, kuluttajalle tai yhteiskunnalle.
  • Ehdotuksen jo toteutuneeseen tai sen potentiaaliseen kaupalliseen hyödynnettävyyteen kotimaassa tai kansainvälisesti.

Saavutetun hyödyn merkitystä todennetusti euroissa, rakennuksen elinkaaren pidentymisenä, hiilinieluna tai esimerkiksi päästövähennyksen määränä.

Kilpailun raati valitsee Highlightsit oman harkintansa perusteella näytteilleasettajien tekemien ehdotusten joukosta. Ehdotukset ovat luottamuksellisia, tietoja osallistuvista ehdotuksista ei anneta muiden kuin raadin tietoon ilman osallistujatahon lupaa.

Highlights-valinnat ovat yksi FinnBuild-messujen viestinnän kärkiaiheista ja ne julkaistaan syyskuun alussa. FinnBuild Highlightsit ovat näyttävästi esillä FinnBuild-messujen viestinnässä ja näytteilleasettajien osastoilla. Kilpailuun liittyvät kuvat ja tiedotteet ovat saatavilla myös tapahtuman sivuilta.

FinnBuild Highlights 2022 voittaja

Kilpailun parhaimmaksi tuotteeksi vuonna 2022 valittiin Hyperion Roboticsin 3D-printtausmikrotehdas ja kiertotalousbetoni. Erityismaininta julkaistiin FinnBuild-tapahtumassa 4.10.2022 ja voittaja saa 10 000 euron palkintorahan Suomen Messusäätiöltä.

Kilpailun erikoispalkinnon voittaja Hyperion Roboticsin 3D-printtausmikrotehdas sisältää robotin 3D-tulostusta varten, siilon, pumpun sekä ohjelmiston, jolla rakenteet suunnitellaan. Teknologia mahdollistaa rakenteiden suunnittelun niin, että materiaalia säästyy jopa 75 prosenttia perinteisiin valettuihin betonirakenteisiin verrattuna. 3D-tulostamiseen soveltuvissa betonisekoitteissa on hyödynnetty teollisuuden jätevirtoja. Näin on mahdollista vähentää kasvihuonepäästöjä jopa 90 prosenttia.

Lisätietoja

Messukeskus, tiedottaja Anu-Eveliina Mattila, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com, puh. 050 555 6183

Raadin puheenjohtaja Ilkka Salo, ilkka.salo@talteka.fi, puh. 040 847 9907