Skip to content

SPAN 22 -puusiltakilpailu hallissa 1 haastaa opiskelijat!

SPAN-siltakilpailun voittajajoukkue on Turun Ammattikorkeakoulun Siltakeisarit!

Palkintokategorioina ovat suunnittelu, esteettisyys ja kestävyys. Esteettisimmän sillan tittelin sai Siltamaakarit. Heidän siltansa palkittiin 1500 euron stipendillä. Voittoa perusteltiin siroudella ja tarkalla viimeistelyllä.

Joukkue, jonka sillan ennalta arvioitu kantavuus on lähimpänä koestuksen tulosta, niin ikään Siltamaakareiden silta palkittiin 1500 euron stipendillä. Kantavuuden ero alkuperäiseen laskelmaan oli 13,2 prosenttia.

Kestävin silta, Siltakeisareiden silta, sai 2000 euron stipendin. Sillan kantavuus oli 254,1 kg.

Aalto-yliopiston joukkue Vääntö sai tuomaristolta erityismaininnan turvallisimman sillan suunnittelusta, sillä kestävyys oli yli 50 prosenttia parempi kuin laskelmissa.

Onnittelut voittajille!

Siltakilpailu opiskelijoille

RIL ry, Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry ja Messukeskus järjestävät SPAN -puusiltakilpailun FinnBuild 2022 -messujen yhteydessä.

Kilpailu on tarkoitettu rakennustekniikan ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille ympäri Suomea. Kilpailutehtävänä on rakentaa 1,0 metrin vapaan jännevälin silta, kun käytettävissä on

  • 9 metriä 10×10 mm rimaa
  • 1,5 metriä 10×20 mm rimaa
  • 1 dl Erikeeperiä

Kilpailussa opiskelijat saavat ensi käden kokemusta koko rakentamisen prosessista. Taitoja tarvitaan ja punnitaan niin sillan suunnittelussa kuin puun käsittelemisessä. Kilpailumuoto ja messujen fantastiset puitteet tuovat tekemiseen oman jännityksensä, ja palkinnot ovat merkittävät!

Kilpailun aikataulu

Ti 4.10.

klo 9.30 Kilpailun avaus GreenPro-lavalla, tiimien ja kilpailun esittely

klo 9.45-18.00 kilpailu käynnissä kisa-alueella hallissa 1

Ke 5.10.

klo 9-18 kilpailu käynnissä kisa-alueella hallissa 1

To 6.10.

klo 9-11 kilpailu käynnissä kisa-alueella hallissa 1

klo 11 tuomarointi kisa-alueella

klo 13.30 palkintojenjako GreenPro-lavalla

 

Palkintokategorioina ovat suunnittelu, esteettisyys ja kestävyys. Esteettisin silta palkitaan 1500 euron stipendillä. Joukkue, jonka sillan ennalta arvioitu kantavuus on lähimpänä koestuksen tulosta, palkitaan 1500 euron stipendillä. Kestävin silta palkitaan 2000 euron stipendillä.

Yhteistyössä:

 

     

 

Lue lisää:

RIL.FI Säännöt

 

Span-kilpailun logo