Skip to content

FinnBuildin blogi esittelee alan ajankohtaisia ilmiöitä ja ammattilaisten mietteitä. Tervetuloa lukemaan!

Näin SPAN-siltakilpailusta tuli osa FinnBuildiä – tänä vuonna mukana ennätysmäärä joukkueita

SPAN-siltakilpailu järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa ensimmäistä kertaa vuonna 2010 ja on ollut siitä lähtien tärkeä osa FinnBuildin ohjelmaa. Hyväntuulinen kilpailu voi näyttää leikiltä, mutta siinä yhdistyvät ammatillinen suunnitteluosaaminen, kädentaito ja hyvä opiskelijafiilis – eikä rahapalkintokaan ole opiskelijoille ollenkaan hassumpi. 15 joukkuetta kilpailee lokakuussa FinnBuildissä.

Lue blogi

Hyperion Robotics uudistaa rakentamista vähäpäästöisemmäksi

FinnBuild Highlights -kilpailun voittaneen Hyperion Roboticsin 3D-tulostusta hyödyntävä mikrotehdas sisältää teollisuusrobotin 3D-tulostusta varten, siilon, pumpun sekä ohjelmiston, jolla rakenteet suunnitellaan.

Lue blogi

Työt sovitussa tahdissa

Miltä tuntuisi aloittaa työt rakennushankkeessa alkuperäisen aikataulun mukaisesti? Entä jos työn suoritukseen voisikin käyttää ennalta suunnitellun määrän aikaa? RIL ry:n toimitusjohtaja Janne Tähtikunnaksen blogi tahtituotannon hyödyistä.

Lue blogi

Hyvä rakentamistapa ohjaa parempaan laatuun

Joskus on perusteltua antaa aikataulun ja budjetin joustaa. Esimerkiksi rakennushankkeen ja ympäröivän kaupunkirakenteen rajapinnoissa on tehokasta tehdä ennakoivia parannuksia, kun resurssit ja pelivälineet ovat jo kentän reunalla.

Lue blogi

Tulevaisuuden osaajista pidettävä huolta

Alan korkeakoulutettu työnhakija on tulevaisuuden tähti ja hän kilpailuttaa työnantajat niin palkan kuin työilmapiirin suhteen. Oletko valmistautunut tähän?

Lue blogi

Vastuullisella rakennusalan kehittäjällä on taskussaan tuplatimantti

Rakentamisala on lähtökohtaisesti vastuullista, koska kaikki työ liittyy pitkään elinkaareen. Samaan aikaan ala kuluttaa enemmän kuin mikään muu teollisuudenala. 50 % kaikesta raaka-ainekulutuksesta liittyy rakentamiseen.

Lue blogi

Kymmenen syytä lähteä FinnBuildiin

Ammattitaidon verestämisestä FinnBileisiin – tapahtuma tarjoaa innostavia kohtaamisia rakennusalan ammattilaisten kesken. Kokosimme 10 kohdan listan siitä, miksi FinnBuildia ei tänäkään vuonna kannata jättää väliin. Tule inspiroitumaan!

Lue blogi

Muutetaan maailmaa rakennus kerrallaan

Kiertotalous tarjoaa rakennusalalle keinoja ilmastokriisin hillitsemiseksi ja luontokadon ehkäisemiseksi. Rakentaminen ja kiertotalous RAKI -koulutus tarkastelee rakennetun ympäristön aiheuttamia päästöjä sekä muita ympäristövaikutuksia ja menetelmiä niiden vähentämiseksi.

Lue blogi

FinnBuildissa nähdään!

Maailma makaa aika tavalla eri asennossa kuin syksyllä 2018. Rakennusalan yhteinen tapahtuma tarjoaa kaupankäynnin lisäksi alustan keskusteluun ja kohtaamisiin, joista kokemuksemme mukaan syntyy uusia innovaatioita, yhteistyömalleja ja ratkaisuja.

Lue blogi