FinnBuild -

Messukooste: FinnBuild 2016

Toissa viikolla Messukeskus täyttyi rakennusalan ammattilaisista FinnBuild-, InfraExpo-, Arena-, ViherTek- ja Jäte, Vesi, Ympäristö-tapahtumien myötä. Näytteilleasettajien puolelta osastot olivat loppuunmyyty ja tunnelma eri tapahtumien messuosastoilla oli innostunut ja käsin kosketeltavissa. Kävijämäärät ylittyivät reippaasti toissavuotiseen verrattuna ja haluammekin kiittää kävijöitä aktiivisesti yritysten osastoilla vierailemisesta ja laadukkaaseen ohjelmaan osallistumisesta!

_67a7880

 

FinnBuildin alue jakaantui seitsemään eri teema-alueeseen, jotka jäsensivät tuotteet ja palvelut kokonaisuuksiksi.

 

Alueet tänä vuonna olivat talotekniikka, Wood Town, rakennuskoneet ja työkalut, hyötyajoneuvot, Security City, Työvaatteet ja työturvallisuus sekä rakentaminen. Näiden lisäksi samanaikaiset tapahtumat tekivät messuista monipuolisen kokonaisuuden, joka tarjosi jokaiselle vierailijalle paljon nähtävää ja koettavaa. Näytteilleasettajia oli 16 eri maasta, ja reilusti päälle 500. Alueiden ja näytteilleasettajien lisäksi ohjelmatarjonta oli monipuolisempi, kuin koskaan. Päälavalla ja tietokahviloissa nähtiinkin toinen toistaan ajankohtaisempia rakentamisen tulevaisuuteen liittyviä puheenvuoroja. Aihepiirit käsittelivät muun muassa teollisen korjausrakentamisen mahdollisuuksia, digitalisaatiota, ekologisuutta ja uudenlaisia teknologioita. Keskustelussa oli esimerkiksi 2020-luvun rakennusmarkkinat, Kalasataman REDI-hanke, ja rakentamisen tehostamiseen liittyviä puheenvuoroja. Torstaina päälavalla nähtiin liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, jonka aiheena oli tulevaisuuden liikennehankkeet ja digitalisaation mahdollisuudet.

 

Messujen pääteemat olivat digitalisaation mahdollisuudet rakennusalalla, tuottavuus ja kilpailukyky sekä rakennetun ympäristön tulevaisuus.

 

Puheenvuoroja oli reippaasti yli sata ja teemoja käsiteltiin hyvin monipuolisesti. Puheenvuorojen lisäksi järjestettiin useita eri tietoiskuja, seminaareja sekä paneelikeskusteluita. Kiitosta sai myös uusi startup-alue, jonka ajatuksena oli esitellä alan uusimipia innovaatioita. Innovaatioita nähtiin myös FinnBuild Highlights- kilpailussa, jonka tarkoituksena oli esitellä FinnBuildin sekä sen sisartapahtumien mielenkiintoisimmat tuotteet, järjestelmät, menetelmät ja palvelut. Tämän vuoden voittajalle luvassa oli erikoispalkintona 3000 euroa joka tulee käyttää kansainvälistymiseen. Erikoispalkinnon voitti tänä vuonna Congrid mobiilisovelluksellaan, jolla helpotetaan rakennustyömaan laadun ja työturvallisuuden hallintaa. Sovellus säästää aikaa ja rahaa helpottamalla työmaan dokumentointia ja tuomalla työmaan laatutason reaaliaikaisesti näkyväksi projektin eri osapuolille. Highlighs-palkintojen lisäksi FinnBuildin iltajuhlassa torstaina 13.10 jaettiin paljon muita tunnustuspalkintoja.57ffdaa67a19e.jpg

 

FinnBuildissa jaetut tunnustuspalkinnot

 

Torstaina 13.10. järjestetyssä Awards Partyssa jaettiin seitsemän rakennusalan tunnustuspalkintoa. Vuoden rakennustyömaaksi valittiin YIT:n Naantalin voimalahanke. Ensimmäisen Rakentamisen laatuteko -palkinnon saivat YIT:n mestari Aki Ahremaa ja Aren putkimiesporukka. Vuoden nuori RIAlainen on insinööri Mika Hiltunen ja Vuoden nuori RILiläinen asiakkuuspäällikkö Saku Viita-aho. Rakenna viisaasti -palkinto meni Pohjois-Karjalan keskussairaalan M-rakennukselle ja Digitalisaation edistäjä 2016 -palkinto tuotantojohtaja Aleksi Lehtiselle.

ViherTek-messujen yhteydessä jaettiin kolme viheralan tunnustusta alan hyväksi tehdystä monipuolisesta ja tuloksellisesta työstä. Tunnustuspalkinnon saivat tänä vuonna Arboretum Mustila, ympäristönsuunnittelija Kari Laamanen ja kaupunginpuutarhuri Kari Järventausta.

Arena-messujen Vuoden liikuntateko -palkinnon tavoitteena on nostaa esiin liikuntapaikkarakentamisen innovaatioita ja edistää liikuntapaikkojen ja liikuntaolosuhteiden kehittämistä. Tänä vuonna palkinto matkasi Juuan kunnan Simpauttaja-liikuntapuistolle. Torstain iltajuhla huipentui rokkibändi Eppu Normaalin esiintymiseen.

 

 Tavataan seuraavan kerran vuonna 2018 – merkitse muistiin jo päivämäärät 10.-12.10.2018!

Messupaikkojen myynti vuodelle 2018 on alkanut vauhdilla. Varaa oma osastosi täältä!

Katso alta myös koostevideo FinnBuildin tunnelmista vuonna 2016: